Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ελλάδα, με λίγα λόγια...


Official Name: Hellenic Republic
Location: Southern Europe
Area: 131,940 sq km
Climate: temperate; mild, wet winters; hot, dry summers
Population: 10,601,527 (July 2000 est.)
Life Expectancy: Male: 76 years Female: 81 years
Ethnic groups: Greek 98%, other 2%
Religions: Greek Orthodox 98%, Muslim 1.3%, other 0.7%
Language: Greek 99% (official), English, French
Η Ελλάδα, είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με τεράστια ιστορία. Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της χώρας έχει πολλά όμορφα μέρη και αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς.

Μπορεί να περπατήσει στην Ακρόπολη και στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο νέο μουσείο Ακροπόλεως μπορεί να θαυμάσει τα ευρήματα από τις κλιτύες της Ακρόπολης, της αρχαϊκής, κλασικής και ρωμαϊκής περιόδου, όπως αγγεία με αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή, πολεμικές σκηνές και άθλους ηρώων, κατασκευές πλοίων ή άλλον ειδωλίων και νομίσματα παλιάς εποχής.
Επίσης η Ελλάδα περιλαμβάνει και πολλά όμορφα νησιά όπως η Μύκονος, η Χίος, η Ρόδος, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Λευκάδα και η Κέρκυρα. Τα πιο γνωστά είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Μύκονος και η Κρήτη όπου άνθρωποι από όλες τις χώρες έρχονται για να διασκεδάσουν και ξεφαντώσουν μέχρι τις πρωινές ώρες. Επίσης να απολαύσουν τις ήρεμες και γαλήνιες θάλασσες και κάνουν θαλάσσια σπορ.

Η Ελλάδα έχει επίσης πανύψηλα βουνά όπως ο Όλυμπος, η Πίνδος, ο Παρνασσός, ο Ταϋγετος, τα Λευκά όρη και ο Ψηλορείτης.

Πολλοί επισκέπτονται τα ψηλά βουνά όπως ο Όλυμπος για να κάνουν ορειβασία. Άλλοι ανεβαίνουν στον Παρνασσό ή στα Καλαβρύτων ή στα Τέσσερα-Πέντε Πηγάδια για να κάνουν σκι ή για να παίξουν με το χιόνι.

Επίσης ένας καφές ή μια ζεστή σοκολάτα σ' ένα από τα γνωστά χειμερινά θέρετρα είναι υπέροχος όταν δυνδυάζεται με τη λιακάδα και την ξεγνοισιά τους χειμερινούς μήνες.

MykonosSyrosSamosΣυνοψίζοντας, η Ελλάδα έχει φανταστικά τοπία σε βουνά και ακρογιάλια, όμορφα χωριά, πανέμορφους καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά, λίμνες και ποτάμια με νερά πεντακάθαρα και πάνω απ' όλα μαγευτικές ακροθαλασσιές και καταγάλανες θάλασσες, που σε μαγεύουν και σε αναζωογονούν.