Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

EmoΤο κίνημα των ‘Emo’ είναι πολύ γνωστό σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε στην Αγγλία στη δεκαετία του 1980. Εξαπλώθηκε παντού.
Στην Ελλάδα έφτασε στο αποκορύφωμα της δόξας του το 2008 όταν το 20% των νέων ήταν οπαδοί του. Οι ‘Emo’ ξεχωρίζουν από την εκκεντρική εμφάνισή τους.
Ντύνονται στα μαύρα και βάφουν τα μάτια τους, τόσο τα αγόρια, όσο και τα κορίτσια με μαύρο μολύβι, μάσκαρα και σκούρες σκιές. Το χτένισμά τους είναι ακραίο: μια μακριά φράντζα καλύπτει σχεδόν τα μάτια τους.
Εξαιτίας της παράξενης εμφάνισής τους, συχνά πέφτουν θύματα επίθεσης από οπαδούς άλλων τάσεων, όπως είναι οι ‘κάγκουρες’ που κυνηγούσαν τους ‘Emo’ για να τους κόψουν τη φράντζα.
Όπως λέει και η ονομασία της μόδας τους, οι ‘Emo’ είναι ‘emotional’ δηλαδή συναισθηματικοί και ευαίσθητοι. Πιστεύουν πως η ζωή είναι πολύ σκληρή και πως κανένας δε μπορεί να τους καταλάβει. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι θα ήθελαν να μην είχαν γεννηθεί και πως η ζωή των μεγάλων και των άλλων εφήβων δεν έχει νόημα. Η αγαπημένη τους μουσική είναι gothic και new wave.

Tορτορέλη Ειρήνη Β΄4, Ψύχου Όλγα Β΄3

Δεν υπάρχουν σχόλια: